Laatste nieuws
DOS Kampen 6 verliest laatste thuiswedstrijd van dit seizoen
In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen kwam de kampioen, ZAC 5 op bezoek. Deze ploeg is kampioen geworden zonder ook maar 1 wedstrijd te verliezen. Een mooie uitdaging dus om als eerste ploeg hiervan te winnen.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, het gaf in het eerste deel van de 1e helft weinig weg, doordat het compact stond. Zelf kwam het wel een paar gevaarlijk uit de stellingen. Maar de laatste pass, zoals wel vaker dit seizoen, kwam niet aan. Overigens de beste kanzen waren wel voor de bezoekers. Na een paar mooie voorzetten was het hun spits die de bal goed een paar keer geheel vrijstaand kon inkoppen.  En keer verdween de bal richting de kruising, maar Evert was er als de kippen bij om de bal uit de kruising te plukken.
Tot 5 minuten voor de rust werd er niet gescoord. Het was Erik Visscher die na een balletje breed van Patrick, de score opende vanuit de 2e lijn. Een prachtig schot van een meter of 25 dwarrelde over de keeper heen in het doel.  1-0. Op zich wel een terechte voorsprong. Met deze tussenstand werd ook de rust gehaald.
In de kleedkamer werd de wissel verteld, en de laatste tactische tips voor de 2e helft afgesproken. Maar de kampioen had een nieuw strijdplan bedacht. Hun lange voorstopper moest voorin voor gevaar gaan zorgen. Ook gingen zij een stuk feller spelen met meer druk naar voren. Dit resulteerde bij ons, dat er niet meer gevoetbald werd. Er konden geen ballen meer vast gehouden worden. Een tegendoelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Na een kwartier de laatste wissel aan DOS zijde. Bart kwam in de plaats van Joel, hierdoor schoof Patrick een linie naar achter en kwam Bart op het middenveld te spelen.
Het doelpunt van ZAC hing al een tijdje in de lucht, een na opnieuw een goede voorzet vanaf de zijkant, was het dan raak nadat Patrick het kopduel verloor van de lange spits. De bal verdween via de binnenkant paal keurig in de kruising. 1-1. DOS 6 probeerde weer wat naar voren te voetballen maar ZAC was duidelijk sterker in het restant van het duel. Toch werden er nog wat kleine mogelijkheden gecreeerd. Zo hadden Jarik en Erik H onderling strijd wie een bal moest binnenschieten. Na een goed balletje breed van Tim op Erik H, verdween zijn schot net naast het doel. Voor het doel van Evert ook de een paar mogelijkheden. Maar gescoord werd er nog niet. Uiteindelijk, 10 minuten voor tijd, waren het de bezoekers die uit een slim genomen vrije trap scoorde. De bal lag op een meter of 20 van het doel, de muur op de rand van het strafschopgebied. Maar ipv dat de bal richting het doel geschoten werd, was er een speler van ZAC slim meegeslopen. Deze ontving de bal ook. Omdat de spelers in de muur te laat hierop reageerde kon hij vrij inschieten in de korte hoek. 1-2.
Na deze tegentreffer was het voor de thuisploeg Emile die nog 2x dichtbij was om te scoren. Bij de eerste mogelijkheid was het een hoge voorzet van Joost die verlengd werd. Maar de bal verdween over het lege doel. Bij de andere was Emile opnieuw met zijn hoofd die de bal inbracht. Doordat Joost nog effe dacht slim te zijn, om over de bal heen te stappen, verraste hij bijna de keeper. Maar hij kon zich nog net herstellen, en de bal vlak voor de doellijn oppakken. Helaas werd er niet meer gescoord door de thuisploeg. Opnieuw een gemiste kans om tegen dit team te stunten, net zoals in de eerste wedstrijd tegen hun.
Nu rest ons nog de slotwedstrijd van dit seizoen. Dit gebeurd volgende week in Hasselt tegen Olympia'28 7. In de allereerste wedstrijd dit seizoen, in Kampen, werd er 1-1 gespeeld tegen dit fysiek sterke spelende tegenstander.
Hopelijk kunnen we het seizoen mooi afsluiten met een goede en mooie overwinning. Aftrap is dan om 14:30 uur.

 

DOS Kampen 6 lijdt nederlaag in Berkum 2 - 1
Door een doelpunt van Tim Hengeveld, zijn 8e van het seizoen, kwamen we nog wel op voorsprong 0-1. Hij scoorde nadat bij een corner de bal via de neus van Erik Visscher voor zijn voeten kwam. Bij een andere corner werd er een schot van opnieuw Tim Hengeveld op het laatste moment van de lijn gehaald. Anders had het bij de rust 0-2 gestaan.
In de rust een aantal wissels doorgevoerd. Het spel werd er helaas niet beter van. Met als gevolg dat Berkum sterker werd en uiteindelijk in buitenspel de gelijkmaker scoorde. 1-1. Op dat moment een terechte tussenstand.
Berkum probeerde vervolgens de winst binnen te slepen, waren na de gelijkmaker ook sterker dan een verzwakt DOS 6.
De winnende treffer viel uiteindelijk ongeveer 5 minuten voor tijd. Na een combinatie aan de linkerkant kon de speler zo het strafschopgebied inlopen en met een mooi schot heerlijk afronden. 2-1.
In de slotseconde had opnieuw Tim de gelijkmaker op de voeten maar zoals wel vaker dit seizoen had hij niet het geluk, of de kwaliteit om het af te ronden.

Door deze nederlaag en het uit de competitie gaan afgelopen week van Storica, is de 7e plek in de stand het hoogsthaalbare.

 

DOS Kampen 6 wint nu wel van OVC'21 4-2 (1-2)
Op een afgelegen veld 5, vol in de wind, werd er deze zaterdagmiddag gespeeld tegen de 2e club uit Ommen, OVC'21 2.
De heen wedstrijd werd verloren met 4-1. Mede doordat voorin die middag de spitsen van toen niet scherp genoeg waren, en er achterin helaas teveel werd weggegeven.

De thuisploeg begon furieus.  De gasten werden goed onder druk gezet, en konden er maar mondjesmaat onderuit voetballen. Dit resulteerde al snel in wat mogelijkheden voor DOS Kampen 6. Tot een doelpunt kwam het niet.
Maar na een minuut of 20 was daar de 1-0. Na een goede aanval werd er op aangeven van Raymond gescoord door Erik Hanekamp.

 

Kleine overwinning op OZC 4 1-0
De zaterdag in dit paasweekend stond in het teken van de wedstrijd in Kampen tegen OZC 4. In oktober werd er nipt verloren met 3-2 in Ommen. Dat was toen een beetje onverdiend.
Vandaag dus de returnwedstrijd.
Wegens wat blessure's en afzeggingen moest er weer een andere verdediging neergezet worden. Ditmaal begonnen Theo, Joost, Michael en Rene in de achterhoede. Op het middenveld stonden Erik V, Patrick en Erik H. Hier moest dan ook het voetbal vandaan komen. In de voorhoede vandaag Raymond, Tim en Jarik. Door een ziekmelding van Bart bleef er voor de 1e helft nog slechts 1 wissel over.
Vanaf het begin van de wedstrijd deelden de gasten uit Ommen de lakens uit. De thuisploeg kon niet onder de druk uitvoetballlen maar tot grote kansen leidde dit niet voor OZC 4. Wel belandde uit een corner de bal op de lat.
Door het slechte veld kon er ook niet goed gevoetbald worden. Maar dit mag op ons niveau geen excuus zijn, want wie kan er wel goed voetballen op ons niveau.

 

DOS Kampen 6 verliest in Nieuwleusen 3-2 (2-1)
Op een druilirige zaterdag in Nieuwleusen werd er nipt verloren van de plaatselijke SV. Een gelijkspel zou een terechte uitslag geweest zijn. Onder het toeziend oog van een warrig fluitende scheidsrechter werd er 5x gescoord.
De beginfase was voor DOS Kampen 6. Ze kwamen sterk uit de startblokken en zette de thuisploeg flink onder druk. Dit resulteerde in iets meer/betere mogelijkheden. Gescoord werd er echter nog niet. Bij de eerste de beste corner voor Nieuwleusen werd er knullig in eigen doel gekopt door Mike. 1-0. Daarna volgde een fase waarin de thuisploeg sterker werd en DOS heel slecht voetbalde. Hier kwam ook de 2-0 uit. Bij een schot van afstand kreeg Evert de vuisten net niet voldoende achter de bal en deze verdween dan ook in het rechterhoekje. 2-0.

 

Keurige overwinning in Zwolle op CSV'28 4
Na een 2-0 achterstand een inhaalrace van jewelste. Grote man aan de kant van DOS  was Erik Hanekamp met 3 goals.
1-0
2-0
2-1 Visscher (Smit)
2-2 van Heerde (Hanekamp)
2-3 Hanekamp
2-4 de Kaste
2-5 Hanekamp (Hengeveld)

Volgende week in Nieuwleusen tegen de plaatselijke SV de volgende kraker in de strijd voor een mooie eindnotering.
Deze wedstrijd staat om 14.45 uur op het programma.


 

Onterechte, en onnodige nederlaag in Dalfsen (2-1)
Op deze winderige zaterdag moesten we afreizen naar Dalfsen. Onderweg zwaar gehinderd door het wielerspektakel, de ster van Zwolle, kwamen we vlak voor half 3 het veld op. Een korte warming-up volgde, een enkele rondo werd gedaan en toen blies de scheids al voor het begin van de wedstrijd.
Dat de wind vandaag een belangrijke factor zou spelen was wel duidelijk. Wij hadden het geluk dat we de eerste helft de wind in onze rug hadden. Letterlijk dan. Figuurlijk niet, want er werd te weinig gedaan met de legio mogelijkheden die er hierdoor ontstonden. Zo ontstonden er kansen voor Joel Westerink, Jeremain van Boven, Tim Hengeveld. De thuisploeg had echt helemaal niks te vertellen. Slechts wat schoten van afstand, maar dat kon je geen kansen noemen. Gelukkig gingen wij wel met een voorsprong de rust in. Door een goede pass van Joost op Joel, die over de rechterkant kon opstomen. Joel was niet zelfzuchtig maar stelde zijn teamgenoot, Jeremain, in staat om te scoren. Dit had een bevrijdende treffer moeten worden. Achteraf blijkt dat dit niet het geval was.
De tweede helft een ander spelbeeld. Nu was het de thuisploeg wat met de wind in de rug speelde. Zij maakten hier dan ook goed gebruik van door ons al vroeg vast te zetten. Toch kwamen wij er een paar keer gevaarlijk uit, ware het niet dat hun grensrechter 2x totaal overbodig vlagde voor buitenspel. Dit was het totaal niet. En zo voorkwamen zij een grotere achterstand.
Uiteindelijk kon de gelijkmaker niet uitblijven, en halverwege de 2e helft was het dan zover. Nadat we achterin de bal maar niet weg kregen, liep de directe tegenstander van Theo uit zijn rug en kon voor de 2 inkomende spelers (Evert en William, die elkaar raakten ipv de bal) binnenschieten. 1-1. Niets aan de hand zou je zeggen. ASC'62 4 rook bloed en ging nog meer druk naar voren toe leggen. Dit resulteerde in nog meer ruimte voor de spelers van DOS Kampen 6. Hier werd met enige regelmaat slordig mee omgesprongen. Uiteindelijk was het Erik Visscher die uit een corner de 1-2 binnenschoot. Via de binnenkant van de paal belandde de bal ver achter de doellijn, alwaar hij door een verdediger van de thuisploeg werd weggehaald. Iedereen, maar dan ook iedereen kon zien dat de bal de doellijn in zijn geheel gepasseerd was. Toch erkende de scheidsrechter de treffer niet. Uiteraard iedereen boos, waarbij Theo zelfs de scheidsrechter belaagde en hem een gele kaart opleverde. Hierdoor moest hij er voor 10 minuten uit.
Maar ondanks dat we met 10 man speelden, ontstonden er geen opgelegde kansen. Dit gaf ook aan dat de thuisploeg een zeer zwakke dag had voor hun doen.
Met nog ongeveer 10 minuten op de klok en met 11 tegen 11 viel uiteindelijk de winnende treffer voor de thuisploeg. Na een scrimmage voor het doel van DOS Kampen 6 was het een speler van ASC dat de bevrijdende treffer maakte. Hierdoor verloren we de wedstrijd. Wat totaal onverdiend was maar ook onnodig. Een punt was minimaal terecht geweest. Kijk je door een zwart-gele bril kun je zeggen dat we hadden moeten winnen.
Voor de rust hadden we deze wedstrijd moeten beslissen, dit hebben we niet gedaan. Toen bleek maar weer dat een discutabel punt in de wedstrijd voor ons de doodsteek was. De zoveelste dit seizoen.

Zaterdag 7 maart een heuse kraker op het programma. Dan komt SVI 7 op bezoek wat ook aardig de punten aan het verzamelen is. Bij winst van SVI naderen zij ons tot op 1 punt, met een wedstrijd minder gespeeld voor de Zwollenaren. De wedstrijd staat gepland om half 3 op veld 5.


 

DOS Kampen 6 wint oefenduel van Hatto Heim 3
Op deze heerlijke zaterdagmiddag, bij een aangenaam temperatuurtje, werd er in de bossen van Hattem om 3 uur afgetrapt tegen het 3e elftal van Hatto Heim. Een tegenstander waar we al 2x eerder tegen gespeeld hebben. In de winter van 2014 (5-1 winst) en in de nazomer van 2014 (2-1 nederlaag). Vandaag een selectie van 13 spelers, waarbij op het laatste moment, nog even een speler van buitenaf uit de hoge hoed kwam. Igor bedankt voor je inbreng in deze wedstrijd. Vandaag wederom een veldspeler in het doel bij DOS. Dit maal was het Erik Visscher die de eerste helft in het doel stond. En het mag gezegd worden hij deed dit niet onaardig. Toch moest hij 1 keer vissen. Na een rommelig begin van beide partijen, was het de thuisploeg die de score opende. Uit een hoekschop werd er gescoord doordat de tegenstander van Emile net een fractie eerder bij de bal was dan hij zelf. 1-0. Vrijwel meteen daarna viel de gelijkmaker alweer. Robert Faas, die bezig is aan een afscheidstournee, zette met een splijtende pass Jarik vrij voor de keeper. Met een harde uithaal scoorde hij de 1-1. Daarna golfde het spel op en neer zonder een duidelijke partij die veel beter was. De 1-1 was dan ook de ruststand.
Na een heerlijke bak thee werd er door de thuisploeg afgetrapt voor het tweede bedrijf.
Bij de gasten een nieuwe doelman in het doel. Patrick van de Kooi mocht zich nu gaan bewijzen. Dat betekende ook dat er een aantal verschuivingen waren her en der in het veld. Dit kwam het spel niet ten goede. De thuisploeg was dan ook sterker in het begin van de tweede helft. Echt uitgespeelde kansen werden er niet genoteerd. Maar doordat Hatto Heim meer naar voren voetbalde kwam er aan de andere kant meer ruimte voor ons, waar wij met onze snelle counters goed gebruik van konden maken. Maar bij de nodige kansen ontbrak het net aan het laatste beetje geluk, scherpte of kracht.
Uiteindelijk was het Erik Hanekamp die de 1-2 scoorde na een perfecte lange bal van Emile. Hierna was de thuisploeg nog gevaarlijk met een aantal vrije trappen. Waarbij n rakelings langs de buitenkant van de paal naast het doel verdween. Raymond kon de wedstrijd definitief beslissen, maar oog in oog met de keeper faalde hij. Vlak voor tijd was het na een goed blok en wat gefrommel van Tim die zo de bal uiteindelijk bij Raymond kreeg. Deze legde perfect af op Erik H die zo zijn 2e en DOS 6 zijn derde treffer maakte. 1-3.
Dit was ook de eindstand. Een bij vlagen goede wedstrijd, waar in ieder geval voor elkaar gewerkt werd. Komende zaterdag geen programma. Eind februari, de 28e, wordt er pas weer gevoetbald door DOS Kampen 6.
Dan mag er in Dalfsen revanche genomen worden op de smadelijke 3-8 thuis nederlaag tegen ASC'62 4.

Scoreverloop:
1-0
1-1 Jarik Smit (Robert Faas)
1-2 Erik Hanekamp (Emile Pikkert)
1-3 Erik Hanekamp (Raymond Last)


 

DOS Kampen 6 behaald een benauwde zege in Wilsum 3 - 4
Op deze woensdagavond was er een oefenwedstrijd gepland in Wilsum tegen het 2e elftal. Vorig jaar in de winterstop ook een tegenstander, toen werd er met 5-1 verloren. De grote uitslag was geflateerd.
Eerste helft voor de thuisploeg en de tweede helft voor de gasten toen.
Nu de wedstrijd van deze dag. Deze was precies omgedraaid. In de eerste helft was het DOS Kampen 6 wat heer en meester was. Dit resulteerde in slechts een 0-3 voorsprong door doelpunten van Emile, Tim en Patrick. Waarbij de tweede treffer uit een voortreffelijke counter gemaakt werd, en de derde treffer een mooie uitgespeeld aanval was met Patrick als eindstation.
De tussenstand had vele malen hoger kunnen liggen. De thuisploeg bakte er weinig van, op het eerste kwartier na.
De tweede helft een totaal ander gezicht. Wilsum wat veel meer druk vooruit zette. Toch bleven de kansen voor de gasten komen. Maar het lukte ze niet meer om te scoren.
Het laatste half uur ging er weinig goed meer. Voorin kon de bal niet meer vastgehouden worden en in de omschakeling werden we snel weggespeeld. Dit resulteerde in tegentreffers die elkaar snel opvolgden.
Bij de eerste treffer stond onze gelegenheidskeeper niet goed opgesteld, bij de tweede treffer grabbelde hij de bal nog bijna uit de kruising en bij de derde treffer was hij volstrekt kansloos.
De wedstrijd leek dus, na een voortreffelijke eerste helft, in een gelijkspel te eindigen. Totdat Erik Hanekamp vanaf links het strafschopgebied indribbelde en vanaf de achterlijn voor wilde geven. De keeper greep in, maar frommelde de bal uiteindelijk in het doel.

Scoreverloop:
0-1 Emile Pikkert
0-2 Tim Hengeveld (Raymond Last)
0-3 Patrick vd Kooi (Erik Hanekamp)
1-3
2-3
3-3
3-4 eigen goal keeper (Erik Hanekamp)

Zaterdag de volgende wedstrijd, in Hattem wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen Hatto Heim 3. Vorig jaar in de winterstop werd er een duidelijke overwinning behaald (5-1) en in de voorbereiding op dit seizoen wonnen de Hattemers van ons met (2-1).


 

DOS Kampen 6 goed uit de startblokken bij hervatting competitie......
Op bezoek bij de nummer laatst, HFC Storica 2. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Met speels gemak, zonder tegenstand, een gemakkelijke 0-5 overwinning. Er had veel meer ingezeten. Maar goedm je mag ook tevreden zijn met dit resultaat.
Doelpuntenmakers deze middag waren:
0-1 Erik Hanekamp
0-2 Raymond Last (Erik Visscher)
0-3 Emile Pikkert
0-4 Erik Hanekamp
0-5 Erik Hanekamp (Raymond Last)

Woensdag spelen we de volgende wedstrijd. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Wilsum. Iedereen die zich heeft aangemeld moet om half 8 aanwezig zijn in Wilsum.


 

DORGELO toernooi zaterdag 13 juni !!!!!!!

Bij DESZ in zwartsluis wordt op zaterdag 13 juni het jaarlijks terugkerend toernooi om de DORGELO CUP georganiseerd. Ook wij zullen dan weer van de partij zijn.
Noteer dus in je agenda dit toernooi!

 

Programma komende weken voor DOS Kampen 6

Zaterdag 31 januari: oefenwedstrijd The Knickerbockers 11 - DOS Kampen 6 3 - 3
Zaterdag 07 februari: competitiewedstrijd HFC Storica 2 - DOS Kampen 6 0 - 5

Woensdag 11 februari: oefenwedstrijd vv Wilsum 2 - DOS Kampen 6 3 - 4

Zaterdag 14 februari: oefenwedstrijd in Hattem aanvang: 14:30 uur 1 - 3

Zaterdag 21 februari: competitie wedstrijd DOS Kampen 6 - OZC 4 Uitgesteld naar 4 april
Zaterdag 28 februari: competitie wedstrijd ASC'62 4 - DOS Kampen 6 (14:30 uur)